náměstkyně KSZ Anna Puchtová Foto: archiv

Novou ústeckou krajskou státní zástupkyní je náměstkyně Puchtová

Novou krajskou státní zástupkyní v Ústí nad Labem se dnes stala dosavadní náměstkyně šéfa ústeckých žalobců Anna Puchtová. Ministr spravedlnosti Petr Blažek (ODS) ji jmenoval na návrh pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Puchtová vystřídá Radima Kadlčka, který funkci zastával od roku 2018.

„Ministr spravedlnosti Pavel Blažek jmenoval s účinností od 1. června 2023 na návrh vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové novou krajskou státní zástupkyni v Ústí nad Labem. Tou se stane současná náměstkyně krajského státního zástupce Mgr. Anna Puchtová,“ uvedl mluvčí Vladimír Řepka v tiskové zprávě.

Puchtová byla od dubna 2018 náměstkyní ústeckého krajského státního zástupce pro dohled a přezkum. Předtím byla na tři roky dočasně přidělena k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze jako ředitelka odboru trestního řízení. Na Krajském státním zastupitelství v Ústí nad Labem působila od roku 2007.

Puchtová se specializuje na mimotrestní působnost. V trestní oblasti se zabývá zejména dohledovou a přezkumnou agendou a metodickou činností.

(čtk)