Okresní soud v Žilině Foto: Ministerstvo spravedlnosti SK

Slovenské ministerstvo nabídlo firmám přes 3,5 milionu eur za rekonstrukci soudů

Slovensko má prostřednictvím financí z Plánu obnovy a odolnosti historickou příležitost zrekonstruovat soudní budovy. Ministerstvo vypsalo 13 veřejných zakázek. Firmám v nich nabídlo přes 3,5 milionu eur. „,Tyto veřejné zakázky jsou ve výši více než 3,5 milionu eur na 13 soudů. Je to první krok k tomu, abychom se dopracovali k samotným rekonstrukcím. Bylo by fajn, aby se firmy zapojovaly aktivně do těchto našich zakázek, abychom zvládli spolu dosáhnout cílů a milníků Plánu obnovy a odolnosti,“ řekl Jakub Birka, ředitel odboru implementace Plánu obnovy a odolnosti.

Předmětem zakázky je poskytnutí komplexních služeb souvisejících se zabezpečením zhotovení projektové dokumentace, provedení průzkumů, výkonu inženýrské činnosti a výkonu odborného autorského dohledu pro modernizaci budov soudů. Nutné je také vypracování různých stupňů projektové dokumentace, která bude podkladem pro výběr zhotovitele stavby následné realizace, získání příslušných stavebních povolení a realizace autorského dohledu. „Je to velká příležitost pro projektanty a firmy zapojit se do těchto zakázek a přispět tak k rekonstrukci soudů,“ uvedl resort v tiskové zprávě.

Zakázky pro Ministerstvo spravedlnosti SR se týkají měst Bratislava, Nitra, Trenčín, Bardejov, Liptovský Mikuláš, Poprad, Trebišov, Prešov, Pezinok, Prievidza a Žilina.

Podle mluvčího českého ministerstva spravedlnosti Vladimíra Řepky se v ČR podobný krok nechystá.

(epa)