Britská policie Foto: https://flic.kr/p/9AayQ8

Britská policie vyjížděla k masové vraždě, našla jen cvičence z kurzu jógy

Britská policie řešila kuriózní poplach, kdy její příslušníci vyjížděli k ohlášenému případu rituální masové vraždy, na místě ale našli jen cvičence odpočívající po kurzu jógy. Policisty v přímořském městečku v hrabství Lincolnshire zalarmovali vyděšení lidé, kteří viděli v sále osvíceném svíčkami nehybně ležet několik těl. Muži zákona pak na místě pouze konstatovali, že se žádný zločin nestal, napsal server BBC.

Policejní výjezd se sirénami vyděsil učitelku jógy Millie Lawsovou, která vedla hodinu v proskleném sále na přímořské promenádě v městečku Chapel St Leonards. Na závěr svým svěřencům dopřála hlubokou relaxaci, které se říká šavásána nebo také pozice mrtvoly. V tu chvíli prý do sálu nahlédla dvojice kolemjdoucích, kteří si učitelku spletli s vražedkyní a cvičence s oběťmi.

„Myslím, že to tak zvenčí možná mohlo vypadat, protože všichni leželi velmi klidně a uvolněně. Je mi jasné, že představivost asi běžela na plné obrátky,“ komentovala falešný poplach učitelka, které vpád policistů do sálu připadal „surreálný a vtipný“.

Policie uvedla, že oznamovatelé ji informovali s dobrými úmysly. „Na místo dorazili policisté a my s radostí oznamujeme, že nikomu se nic nestalo,“ sdělila mluvčí.

(čtk)