Detenční zařízení Ilustrační foto: archiv

Vězeňská služba přebírá ostrahu uprchlického areálu v Drahonicích

Vězeňská služba v úterý vystřídá policii v hlídání objektu uprchlického zařízení v Drahonicích na Lounsku. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO) pro tento účel uvolnil na žádost ministerstva vnitra 70 lidí z vězeňské služby.

VS bude pracovat ve čtyřech směnách a v Drahonicích zůstanou do konce února 2016. Dnes to oznámila mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

„Vězeňská služba tam (v Drahonicích) bude vykonávat strážní službu místo policie. Jsou povoláni k plnění úkolu policie a budou nasazeni na střežení objektu,“ uvedla Rendlová. Doplnila, že dnes se členové vězeňské služby školí a seznamují s objektem.

Areál někdejší věznice v Drahonicích má kapacitu 240 míst a nyní je naplněn zhruba z poloviny. Podle informací na webu cizinecké policie je nyní ve středisku ubytováno 136 migrantů.

Nařízení o nasazení vězeňské služby na hlídání středisek pro migranty vláda schválila v polovině října. Jen o pár dnů dříve se otevřely pro potřeby migrantů Drahonice. Podle ředitele Správy uprchlických zařízení Miloslava Koudelného důvodem otevření areálu bylo to, aby běženci mohli být ve zděných objektech.

(čtk)