Ivan Langer je partnerem v AK Pečený, Fučík, Langer Foto: Ods

Mafra se omluvila Ivanu Langerovi za spojení s Mrázkem

Mediální skupina Mafra se omluvila bývalému ministrovi vnitra Ivanu Langrovi (ODS) za články v deníku Mladá fronta Dnes a na serveru idnes.cz, které jej spojily s kontroverzním podnikatelem Františkem Mrázkem. Stalo se tak 2698 dnů od uveřejnění článku.

Omluva se týká tvrzení, že Langer je ve spisu Krakatice „podezřelý“ z propojení na organizovaný zločin kolem bosse Mrázka. Mafra se hájila tím, že vycházela z přepisů policejních odposlechů.


Na internetových stránkách iDNES.cz jsme uveřejnili následující nepravdivá tvrzení se vztahem k osobě pana Ivana Langera: že Ivan Langer je ve spisu Krakatice „podezřelý“ z propojení na organizovaný zločin kolem zavražděného bosse Mrázka (iDNES.cz 22. 9. 2008) a že podnikateli Kyselému dlužila i „Langerova“ firma (iDNES.cz 4. 10. 2008). Tímto se panu Ivanu Langerovi omlouváme. MAFRA, a.s., provozovatel serveru iDNES.cz. – text omluvy vydavatelství Mafra


 

Podle verdiktu Vrchního soudu v Praze Mafra použila pojem „podezřelý“ způsobem, který byl objektivně způsobilý zasáhnout Langrovu čest, a to vzhledem k trestněprávnímu kontextu.

(red)