Jedním z hlavních úskalí institutu hromadných žalob je otázka jejich financování

Policie, fotoaparát, akce! EU hledá nejlepší fotografie vymáhání práva

Policie, fotoaparát, akce! Těmito slovy začíná vyhlášení soutěže Europolu o nejlepší fotografii vymáhání mezinárodního práva v roce 2016. Kategorie jsou Bezpečnější Evropa, Organizovaný zločin, Cvičení dělá mistra a Volný styl. Uzávěrka je 31. července 2016.

Každoroční soutěž upevňuje narůstající mezinárodní komunitu fotografů, kteří fotografují vymáhání práva, uvádí na svých stránkách Europol. K účasti v soutěži jsou zváni profesionální i amatérští fotografové, kteří pracují pro právo vymáhající orgány nebo periodika o vymáhání práva v zemích EU a v zemích smlouvy s Europolem. Každý fotograf může poslat do soutěže 5 kusů fotografií.

Tento rok jsou vyhlášeny čtyři rozdílné kategorie na zajímavá témata:

V první kategorii je téma „Bezpečnější Evropa“. Příslušníci bezpečnostní sborů pracují na tom, aby se Evropa stala bezpečnějším místem.

Druhá kategorie je „Organizovaný zločin“. Pohled do světa boje proti organizovanému zločinu, např. v oblasti drog, nezákonného obchodování se zbraněmi, obchodování s lidmi, padělání, počítačové kriminality.

Další je „Cvičení dělá mistra“. Výcvik a služební příprava.

A konečně „Volný styl“. Abstraktní a umělecké fotografie z oblasti prosazování práva.

Autoři tří vítězných fotografií vyhrají dvoudenní zájezd do Haagu nebo Amsterdamu s návštěvou Europolu, uvádí se v českém textu vyhlášení soutěže, do níže se mohou účastníci přihlásit do 31. července 2016.

Podmínky soutěže si můžete přečíst zde.

(ire)