Bradáčová měla být jedním z taháků konference, její jméno už ale organizátoři odstranili Foto: arciv

Společnost lákala na motivační konferenci s Bradáčovou za tisíce, ta prý účast nikdy nepřislíbila

Duchovní mistr Dan Millman, nejmocnější žena České republiky – vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, jeden z nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích – youtuber Kovy a novodobá šamanka Karaimi – tak lákala společnost Štrůdl na přednášející na „Nejodvážnější konferenci podzimu“. Bradáčová však účast na akci pro Českou justici popřela a společnost její jméno z propagačních materiálů nakonec odstranila.

Vrchní státní zástupkyně v Praze si velmi zakládá na svém mediálním obraze a také na tom, s kým se stýká a na jakých akcích vystupuje. V justičních kuloárech proto vzbudilo pozdvižení, když se její jméno objevilo na reklamách na motivační akci s šamankou či youtuberem. „Spravedlnost povznáší mysl a dává nám odvahu čelit tlaku okolí,“ lákala společnost Štrůdl na účast Bradáčové.

Hlavní hvězdou konference, která proběhne na konci října v Praze, pak má být autor publikací z oblasti duševního růstu Dan Millman. Přednášku má zakončit „networkingový večírek“, tedy setkání účastníků, které slouží k navazování kontaktů v podnikání.

Vstupenky se navíc pro dospělé prodávají od 2490 korun do 3490 korun za VIP vstup. Bradáčová rázně popřela, že by s účastí na podobné akci souhlasila. „Vrchní státní zástupkyně na této konferenci vystupovat nebude, ani na žádné obdobné. Současně obecně platí, že vždy vystupuje na přednáškách pro veřejnost zdarma,“ reagoval na dotazy České justice sekretariát Bradáčové s tím, že organizátoři byli vyzváni, aby veškeré informace o ní bezodkladně odstranili, protože účast na akci tohoto formátu vrchní státní zástupkyně nikdy nepřislíbila. „Od minulého týdne se snažíme tuto změno všude aktualizovat,“ řekl České justici zástupce společnosti Štrůdl Adam Sládek.

Jak se jméno Bradáčové na reklamách na akci, která například slibuje, že ambasadoři projektu na 14 dní zapůjčí zájemcům usilujícím o změnu ve svém životě osobní talisman nabitý odvahou, Sládek nevysvětlil a odkázal na hlavní pořadatelku akce a majitelku společnosti Štrůdl Lucii Vonchitzki. Podle její reakce došlo ke změně na poslední chvíli. „Tuto informaci jsem dostala od paní Bradáčové ve čtvrtek. Napsala jsem ji, že nám to sdělila v době, kdy jsme zrovna odeslali e-mail na veškerou databázi našich novinářů a vše je ve velkém procesu, takže uděláme maximum, ale bude pár dní trvat, než se nám podaří celý proces zastavit,“ uvedla pořadatelka s tím, že z oficiálních stránek a dalších propagačních materiálů již společnost jméno vrchní státní zástupkyně odstranila. Účast podle ní byla Bradáčovou potvrzena v rámci projektu Odvážlivci, který se snaží dodávat lidem odvahu k životním změnám.

(epa)