Městský soud v Brně Foto: Wikipedia

Městský soud v Brně očekává nového předsedu, ministr vybírá ze dvou jmen

Jeden z největších okresních soudů v zemi mění vedení. Dosavadní předseda Městského soudu v Brně (MS) Zdeněk Sýs končí a komise již na konci února vybrala a ministrovi doporučila ke jmenování jednoho z uchazečů. Podle informací České justice je favoritem stávající místopředseda soudu Jan Sedláček.

Do výběrového řízení, vyhlášeného na podzim minulého roku, se přihlásili dva místopředsedové soudu pro civilní úsek: Milan Jakubíček a Jan Sedláček. Oba kandidáti byli ministrovi komisí doporučeni ke jmenování s tím, že soudce Sedláček obdržel nepatrně lepší bodové hodnocení.

Čtěte také: Novým předsedou Krajského soudu v Ostravě se má stát Petr Novák

Milan Jakubíček byl jmenován soudcem v roce 2003. Celou svou kariéru působí u MS na civilním sporném úseku, se specializací na agendu s cizím prvkem. Od října 2011 působí ve vedení soudu coby pověřený a posléze jmenovaný místopředseda.

I Jan Sedláček byl po jmenování soudcem v roce 2007 přidělen na MS a jako soudce byl zařazený na civilní sporný úsek se specializací na agendu s cizím prvkem. Od února 2012 působí jako pověřený a následně jmenovaný místopředseda soudu.

Oba jsou po odborné stránce i v rozhodovací činnosti hodnoceni jako velice kvalitní soudci, stávající předseda Sýs ocenil i jejich manažerské schopnosti. Soudcovská rada MS oba kandidáty podpořila.

(pd)