Továrková vystudovala studijní obor Právo a právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity Foto: HKomora

Novou členkou rady ČTÚ bude advokátka Továrková

Novou členkou Rady Českého telekomunikačního úřadu bude advokátka Hana Továrková. Její jmenování dnes schválila vláda. V pětičlenné radě nahradí Jana Dubna, kterému na konci září vypršel mandát.

„Hana Továrková splnila veškeré předpoklady dané zákonem o elektronických komunikacích. Ze své advokátní praxe má bohaté zkušenosti s mediací a mimosoudním řešením sporů, dlouhodobě se angažuje v rozvoji telekomunikačního sektoru, mimo jiné je předsedkyní Platformy pro rozvoj vysokorychlostního internetu,“ uvedl vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Továrková vystudovala studijní obor Právo a právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity a studijní obor Podnikové finance na Podnikatelské fakultě Vysokého učení technického v Brně. Od roku 2009 působí jako advokát, je společníkem společnosti Továrek, Horký a partneři, advokátní kancelář. Je také členkou představenstva a předsedkyní Sekce IT a telekomunikací Hospodářské komory České republiky.

„Jsem ráda, že budu moci navázat na svoji snahu o rozvoj vysokorychlostního internetu v České republice. Dlouhodobě se snažím o rozvoj telekomunikačního sektoru u nás. V nové pozici bych se ráda zasadila nejen o včasné a transparentní budování sítí 5G, které jsou bezesporu nutným předpokladem pro rozvoj digitální ekonomiky a společnosti jako takové, ale předpokládám, že vhodným způsobem přispěji i k řešení otázky cen mobilních dat,“ uvedla Továrková.

Radní ČTÚ jmenuje vláda na pět let. V příštím roce vyprší mandát nezávislému telekomunikačnímu odborníkovi a vysokoškolskému pedagogovi Jiřímu Peterkovi.

(čtk)