Policie viní čtyřiadevadesátiletého muže ze zneužití pravomoci úřední osoby, kterého se podle ní dopustil tím, že jako přední stranický ideolog spoluzavinil smrt a zranění několika lidí na československých hranicích Foto: archiv

Krajský soud v Českých Budějovicích prodlužuje lhůtu pro insolvenční správce kvůli koronaviru

Z důvodu zhoršení situace kolem epidemie koronaviru a razantních opatření vlády prodlužuje Krajský soud v Českých Budějovicích lhůtu k předložení zprávy o přezkumu, zprávy pro oddlužení a soupisu majetkové podstaty určenou v rozhodnutí o povolení oddlužení k přihlášení pohledávek insolvenčním řízení o tři měsíce.

Opatření pro insolvenční správce soud přijal v zájmu zajištění průběhu insolvenčního řízení. Lhůtu soud prodlužuje až do odvolání.

Opatření si můžete stáhnout zde. OPATŘENÍ k zajištění účelu insolvenčního řízení_COVID-19

Pod rozhodnutím jsou podepsání soudci Krajského soudu v českých Budějovicích Jana Hrabová, Lucie Kubová, Zdeněk Strnad, Miroslav Veselý, Pavlína Glaser Hrůzová a Miloš Vondráček.

Některé ze soudů začaly rušit některé termíny jednání, a to pro omluvenky z důvodů karantény.

Všechny soudy pak zavádějí opatření proti šíření nového viru, ať už šlo o poučení zaměstnanců či o zvýšené používání dezinfekčních prostředků při úklidu. „Soudci a zaměstnanci byli poučeni o vhodných hygienických a protiepidemiologických opatřeních. V tomto směru byla poučena i veřejnost, a to prostřednictvím informačních letáků umístěných ve veřejně přístupných prostorách soudu, zejména na podatelně a infocentru. Úklid soudu je prováděn ve zvýšené míře včetně intenzivního užívání dezinfekčních prostředků,“ uvedla například mluvčí břeclavského soudu Lucie Labudová. O opatření na dalších soudech již Česká justice informovala.

(epa)