Proti rozhodnutí MS v Praze byla tento týden podána kasační stížnost, kterou se bude zabývat pátý senát Nejvyššího správního soudu Foto: pixabay

Policie stíhá plzeňskou soudkyni kvůli šíření covidu

Z šíření nakažlivé nemoci policie obvinila soudkyni plzeňského krajského soudu, podle policistů v únoru po skončení nařízené karantény nastoupila do práce s rýmou a dva dny poté byla pozitivní na covid-19. O zjištění Práva informovaly Novinky.cz. Soudkyně, které se zastal nadřízený, deníku informaci potvrdila. Proti stíhání podá stížnost.

Žena se brání, že neporušila žádné nařízení ani nikoho nenakazila. Její nadřízený má pochyby o objektivnosti trestního řízení. „Nic jsem neporušila. Nikoho jsem nenakazila, nikdo kvůli mně neumřel. Postup policie mě překvapil, budu se bránit,“ reagovala soudkyně pro Právo.

„Neučinila žádné kroky k tomu, aby si před nástupem do zaměstnání ověřila svou bezinfekčnost. Svého jednání se dopustila v době exponenciálně rostoucí epidemie nemoci v České republice, kdy byly přetížené nemocniční kapacity,“ stojí v obvinění. Soudkyně se zastal předseda soudu Alexandr Krysl.

(epa)