Společenské uniformy pro policisty dodá v průběhu následujících tří let prostějovská společnost Koutný. Ilustrační snímek. Foto: Policie ČR

Firma Koutný uzavřela s policií rámcovou dohodu na dodávku uniforem za 100 milionů

Ředitelství finanční a majetkové správy policejního prezidia uzavřelo se společností Koutný z Prostějova rámcovou smlouvu na dodávku uniforem na tři roky za 104 761 800 s DPH. Vyplývá to z registru smluv. Rámcová dohoda – Stejnokroje 15 PČR byla zveřejněna začátkem listopadu.

Společnost Koutný dodá policii saka pro muže v počtu 15 tisíc kusů a 5 tisíc kusů sak pro ženy. Dále pak 25 tisíc společenských kalhot pro muže, 5 tisíc pro ženy, ve stejném počtu budou dodány sukně. Firma má dále dodat 5 tisíc společenských bílých brigadýrek a 15 tisíc identických pokrývek hlavy v modré barvě.

Přehled požadovaných uniforem pro policii. Foto: Jan Hrbáček

Součástí plnění může být i měřenková výroba, která nepřekročí 5 procent celkového objemu zboží. Takzvaná měřenková výroba, neboli konfekce na míru či typová výroba je oděv vyrobený konfekčním způsobem bez zkoušení na konkrétního zákazníka a na jeho rozměry. Dá se očekávat, že tímto způsobem by měly být vyrobeny stejnokroje pro vysoké policejní důstojníky.

„V případě objednávky na měřenkovou výrobu bude součástí objednávky kontakt na osobu, pro kterou bude měřenka zhotovena. Prodávající je povinen tuto osobu prokazatelně kontaktovat za účelem provedení měření (za prokazatelný způsob kontaktování osoby se považuje e – mailová zpráva). Měření i následné zkoušky, které nesmí být více než dvou, budou probíhat v prostorách kupujícího (např. v oděvní výdejně – dle dislokace osoby), případně v jiných prostorách na základě vzájemné dohody mezi prodávajícím a osobou, pro kterou má být měřenka zhotovena,“ lze se dočíst v rámcové dohodě.

„Kupující je oprávněn odebírat zboží dle svých potřeb a uvážení po dobu účinnosti této dohody, a to bez stanovení minimálního odebraného množství a bez ohledu na počty kusů v jednotlivých položkách, maximálně však do výše celkové ceny,“ stojí v uzavřené smlouvě ZDE.

(hrb)