PMS usiluje o řešení konfliktů spojených s trestnou činností a zároveň zajišťuje provádění alternativních trestů Foto: PMS

MSp uzavřelo výběrové řízení na ředitele Probační služby, nastoupit má v únoru

Nový ředitel či ředitelka Probační a mediačn íslužby by do funkce měl nastoupit již od února. Výběrové řízení na tuto pozici bylo uzavřeno v polovině ledna a v tomto týdnu ministr Robert Pelikán (ANO) vybírá z přihlášených uchazečů.

Přesný počet uchazečů výběrového řízení na šéfa Probační a mediační služby a jejich jména Ministerstvo spravedlnosti odmítlo České justici sdělit s odkazem na zákon o ochraně osobních údajů. „V průběhu tohoto týdne proběhne pohovor s vybranými kandidáty. Předpokládaný nástup vybraného uchazeče do funkce je v únoru 2016,“ sdělil Jakub Říman z tiskového oddělení MSp.

Ministerstvo má na nového ředitele PMS tyto požadavky:

  • vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu – společenskovědního směru

  • řídící a manažerské schopnosti

  • praxe ve vedoucí funkci minimálně 3 roky, MSp upřednostní uchazeče, kteří mají zkušenosti s řízením větších organizací a celků

  • znalost jednoho světového jazyka: angličtina nebo němčina, komunikativně

  • orientace v problematice Probační a mediační služby

Šéfka Probační a mediační služby Jitka Čádová rezignovala na svou funkci počátkem listopadu loňského roku. Svůj odchod zdůvodnila jinou pracovní nabídkou. PMS pracuje s pachateli trestných činů a snaží se je začlenit zpět do společnosti, mimo jiné je také zadavatelem tendru na elektronické náramky pro vězně. Právě tendr na náramky hrál podle informací České justici hlavní roli v odchodu Čádové z úřadu. Do doby jmenování nového ředitele či ředitelky je řízením pověřena Andrea Matoušková.

(epa)