Andrea Matoušková a Milan Hospodka, vrchní ředitel kabinetu pro penologii Foto: PMS

Ředitelkou Probační a mediační služby se stala Andrea Matoušková

Andrea Matoušková se na základě výsledků výběrového řízení Ministerstva spravedlnosti od února stává novou ředitelkou Probační a mediační služby.  V současnosti je pověřena zastupováním funkce ředitele PMS.

Matoušková tak nahradí tak bývalou ředitelku úřadu Jitku Čádovou, která na svou funkci rezignovala v listopadu loňského roku. „Andrea Matoušková se po svém jmenování bude věnovat mj. výběru nových pracovníků do dosud neobsazených řídících pozic na ředitelství PMS a stabilizaci personální situace ve vedení služby. Jejím cílem bude rovněž stanovení priorit činnosti PMS v roce 2016 a v návaznosti na ně projednání strategie dalšího rozvoje služby pro období do r. 2020,“ informovalo Ministerstvo spravedlnosti v tiskové zprávě.

Andrea Matoušková absolvovala magisterský studijní program sociální práce na Univerzitě Karlově. Je dlouholetou zaměstnankyní Probační a mediační služby, kde vedla oddělení koncepcí, analýz a metodik. V oblasti probace a mediace se pohybuje od roku 1995.

Probační služba, která pracuje s pachateli trestných činů a snaží se je začlenit zpět do společnosti, je zadavatelem tendru na elektronické náramky pro vězně. Čádová svůj odchod z funkce podle dřívějšího vyjádření ministerstva zdůvodnila jinou pracovní nabídkou, spekulovalo se ale o tom, že rezignace souvisela právě s tendrem, respektive s neshodami ohledně poskytování informací o výběrovém řízení na dodavatele náramků.

(epa)