Někdejší prezidentka Soudcovské unie Daniela Zemanová Foto: Eva Paseková

Soudcovská unie vstoupila po váhání na Twitter

Soudcovská unie vstoupila na twitter. Uskutečnila tak záměr, o kterém se začalo mluvit již před loňským sněmem. „Naším záměrem je aktuálně informovat o dění v unii, o našich názorech a postojích. Chceme být v kontaktu s těmi, kteří se o soudnictví a stavovský spolek soudců ČR zajímají,“ uvedla SU v prvním příspěvku.

Soudcovská unie má k sociálním sítím velmi rezervovaný přístup. Svým členům doporučuje,aby se na internetu chovali zdrženlivě.

Sněm ale v říjnu loňského roku doporučil Republikové radě, aby zvážila založení účtu na Twitteru či Facebooku. Soudce Nejvyššího soudu Zdeněk Krčmář tehdy v této souvislosti vyslovil obavu, aby se SU na sociálních sítích „nepřátelila“ s nežádoucími osobami. Prezidentka Unie Daniela Zemanová i další zástupci ale plénum upozornili, že většina profesních komor již účty na sociálních sítích provozuje delší dobu. „Soudcovská unie je profesní spolek soudců. Sdružuje soudce, kteří se dívají dále, než za konec svého pracovního stolu,“ uvedla SU ve svém novém profilu na Twitteru.

SU již na twitteru také poblahopřála nově jmenovaným soudcům.

(epa)