Zázemí advokátní kanceláře Foto: STOPRO

Advokátní kanceláři Havel & Partners vzrostly tržby na 551 milionů korun

Advokátní kancelář Havel & Partners v loňském roce zvýšila tržby za čisté právní služby o osm procent na 550,8 milionu korun. Nejvíce se dařilo jejím kancelářím v Praze a Brně. Havel & Partners je největší česko-slovenskou nezávislou právnickou firmou. Do konce loňského roku fungovala pod názvem Havel, Holásek & Partners.

„Celkový ekonomický růst pozitivně ovlivnilo především poskytování právních služeb českým a slovenským podnikatelům, a to zejména v oblasti nemovitostních projektů, fúzí a akvizic, právního a daňového strukturování osobního majetku a obchodních sporů,“ uvedl řídící partner Jaroslav Havel. Celkové tržby včetně spolupracující inkasní agentury Cash Collectors dosáhly 639 milionů korun.

Společnost má kanceláře v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. V Praze tržby vzrostly o 12 procent, v Brně o šest procent. „V loňském roce se nám podařilo vrátit do kladných čísel také kancelář v Bratislavě, kterou jsme po jisté stagnaci v roce 2016 restrukturalizovali, personálně posílili a přesídlili do reprezentativních prostor nového business centra v atraktivní čtvrti Zuckermandel pod Bratislavským hradem,“ uvedl Havel.

Letos na jaře firma otevře novou kancelář v Olomouci. Nabídne především správu retailových pohledávek finančních institucí, tedy zejména vedení soudních nalézacích řízení, insolvencí a dědických řízení.

Advokátní kancelář Havel & Partners má tým téměř 200 právníků, 100 advokátů a 500 spolupracovníků. Právní poradenství poskytuje ve 12 světových jazycích ve více než 80 zemích světa.

O přejmenování na konci loňského roku rozhodla valná hromada společnosti. Reagovala tak na skutečnost, že Jan Holásek, který v roce 2001 kancelář spoluzakládal, své působení společníka ukončil ke konci roku 2014.

(čtk)