Exministryně Karolína Peake Foto: Facebook

Exministryně Karolína Peake uspěla u advokátních zkoušek na výtečnou

Exministryně obrany a někdejší místopředsedkyně vlády Karolína Peake se stane advokátkou. Podle informací České justice uspěla v pondělí u advokátních zkoušek. „Budu se nadále věnovat zejména rodinnému právu,“ reagovala Peake.

Peake vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Už před vstupem do politiky působila jako koncipientka v AK Baker&McKenzie a po svém odchodu na praxi navázala. Advokátní zkouška se hodnotí prospěchovými stupni advokátní zkoušku složil výtečně, advokátní zkoušku složil nebo advokátní zkoušku nesložil. Peake ji v pondělí složila „na výtečnou“. Nyní ji čeká už pouze složení advokátního slibu.

Dosud působila jako koncipientka v advokátní kanceláři PLICKA & PARTNERS. „Jsem již 4 roky u kolegy Roberta Plicky a budu zde pokračovat,“ řekla Peake České justici. Plicka je čerstvým držitelem titulu Právník roku v kategorii „PRO BONO“. Bezplatně zastupuje spolky na ochranu zvířat i fyzické osoby, které se  na něho obracejí se žádostí o právní pomoc týraným zvířatům.

Peake byla jednou z tváří Věcí veřejných, zapsala se do politické historie tím,
že ministerstvo obrany řídila v roce 2012 pouhých osm dní. V roce 2010 se stala poslankyní Parlamentu, v dolní komoře zastávala funkci předsedkyně Ústavně-právního výboru.

Od července 2011 do prosince 2012 byla předsedkyní Legislativní rady vlády a předsedkyní Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí.

Eva Paseková