Fotovoltaické panely Foto: Pixabay

Lichnovský z PRK Partners představil zástupcům věřitelského výboru holdingu Malina nabídku společnosti Godhao

Na český trh s obnovitelnými zdroji energií vstupuje společnost Goodhao. Společnost si vybrala Českou republiku jako první zemi v rámci evropského trhu, kde odstartuje zcela nový způsob dodávek technologií pro obnovitelé zdroje energií. Jako první společnost na tuzemském trhu bude dodávat komponenty pro fotovoltaiku a tepelná čerpadla přímo od zahraničních výrobců, tedy bez zbytečných distribučních poplatků a marží přeprodejců, jak je dosud obvyklé. Nabídku společnosti Goodhao zástupcům věřitelského výboru představil partner advokátní kanceláře PRK Partners, která společnost Goodhao na českém trhu zastupuje, Jakub Lichnovský.

Goodhao v současné době přichází s první obchodní nabídkou dodávek komponentů pro český trh. Společnost potvrdila svůj zájem vstoupit do insolvenčního řízení Energetického Holdingu Malina a pomoci firmě s úspěšnou reorganizací. Společnost dnes Malině představila nabídku, která počítá s dodáním veškerého zboží pro fotovoltaické elektrárny a tepelná čerpadla tak, aby mohla Malina dokončit všechny nasmlouvané zakázky klientů.

Zajištění komponentů umožní firmě v insolvenci připravit úspěšný reorganizační plán, dokončit zakázky klientů a vyhnout se riziku konkurzu.

Nabídka počítá s tím, že Malina zaplatí za dodání zboží pouze 80 % ceníkové ceny zboží.

Zbylých 20 % kupní ceny (v celkové výši známé ke dni schválení reorganizačního plánu a tam explicitně uvedené, tedy doplatek za zakázky vyexpedované k dodání EHM před schválením reorganizačního plánu) využije Goodhao pro majetkový vstup do společnosti EH Malina formou kapitalizace pohledávky (výměnou pohledávky za podíl na vlastnictví společnosti).

Svou nabídkou Goodhao potvrdila svůj zájem podílet se finančně na úspěšné reorganizaci a transformaci firmy.

Vlastnická struktura Goodhao je k dispozici ZDE.  

PRK poskytuje právní poradenství společnosti Goodhao při otevření jejích obchodních aktivit na českém trhu s mezinárodním přesahem.

„Tato nabídka je projevem vážného zájmu společnosti Goodhao vstoupit do insolvenčního řízení Energetického Holdingu Malina a investovat do společnosti formou kapitálového vstupu za účelem její úspěšné reorganizace. Nabídka dále představuje pro Energetický Holding Malina příležitost k sestavení reorganizačního plánu, jehož plnění povede k dokončení zakázek klientů. Tím by byl potenciální konkurz společnosti Energetický Holding Malina odvrácen. Přijetí a realizace připravovaného reorganizačního plánu by mělo být pro věřitele společnosti EHM výhodnějším řešením než konkurz samotný, neboť by při něm došlo k rozprodání majetku firmy a věřitelé by dostali jen zlomek svých pohledávek,“ uvedl Jakub Lichnovský.

„Věříme, že společnost Goodhao, člen holdingu rodinu Fu se silným zázemím spolu se svojí komplexní a propracovanou nabídkou, má potenciál stát se strategickým partnerem společnosti EHM při realizaci zakázek a úspěšném naplnění a dokončení povolené reorganizace. Serióznost nabídky potvrzuje fakt, že předložená nabídka vychází z konceptu přímé strategické spolupráce se světovými výrobci technologií typu FoxEss či Haier, veškeré nabízené komponenty mají nejvyšší certifikace pro použití v České republice i Evropské unii a na všechno zboží jsou garantovány dlouholeté záruky,“ pokračuje Lichnovský.

Předložená nabídka podle Lichnovského zohledňuje současnou situaci společnosti EHM i tím, že EHM zaplatí za dodání zboží pouze 80 % ceníkové ceny, což bude mít pozitivní přínos pro její cash-flow. Zbylých 20 % ceníkové ceny bude mít odloženou splatnost a v případě schválení reorganizačního plánu je Goodhao připraveno tuto částku kapitalizovat v souvislosti s jejím vstupem do společnosti EHM. Toto navýšení majetkové podstaty společnosti EHM bude mít příznivý dopad na uspokojení věřitelů společnosti EHM.

„Společnost Goodhao tímto krokem realizuje svoje první obchodní aktivity na českém trhu obnovitelných zdrojů energií. Strategickým cílem společnosti je další expanze na českém trhu. Tomu má pomoci založení zastoupení Goohao v České republice, na kterém nyní advokátní kancelář PRK Partners rovněž pracuje,“ dodal Jakub Lichnovský.

Goodhao: Silné finanční podnikatelské zázemí portfolia firem rodiny Fu

  • Společnost Goodhao je ve vlastnictví holdingu čínské rodiny Fu.
  • Ta už více než deset let úspěšně rozvíjí své podnikatelské portfolio v oblasti automobilového průmyslu, mobilních technologií, dřevozpracujícího průmyslu a obnovitelných zdrojů energií.
  • Firmy rodiny Fu zaměstnávají více než 4 tisíce zaměstnanců, působí především na trhu v Číně a své služby a zboží postupně exportují na zahraniční trhy ve střední Evropě, Blízkém Východě či Africe.
  • V oblasti obnovitelných zdrojů realizovala společnost Goodhao rozsáhlé energetické projekty v Číně či Africe.
  • Cílem rodiny Fu je nyní rozšířit aktivity v oblasti obnovitelných zdrojů na zahraniční trhy, zejména do Evropy.

„Česká republika je první zemí na evropském trhu, kde společnost Goodhao odstartuje prodej fotovoltaiky přímo od výrobců směrem k zákazníkům. Jedná se o nový obchodní model, který umožní dodávat komponenty pro obnovitelné zdroje energií bez zbytečných distribučních poplatků a marží přeprodejců, jak je dosud na trhu obvyklé. Tento nový způsob prodeje výrazně sníží tuzemské ceny obnovitelných zdrojů. Fotovoltaické elektrárny i tepelná čerpadla budou pro zákazníky výrazně levnější a tím pádem dostupnější. Investice do Energetického Holdingu Malina je pro nás důležitým krokem pro vstup společnosti na český trh. Jsme připraveni firmě dodat všechny potřebné komponenty, pomoci ji vyrovnat se s věřiteli a také zajistit její úspěšnou transformaci,“ řekl předseda představenstva Goodhao Wang Chengluo.

„Spolupráce se společností Goodhao je pro nás velmi významná, posiluje naši dlouhodobou exportní strategii na evropské trhy. Se společností Goodhao máme podepsaný dlouhodobý kontrakt na výrobu a dodávku fotovoltaických panelů, což nám umožňuje flexibilně reagovat na poptávku ze strany zákazníků a objednávky uspokojit v řádu několika týdnů, a to včetně dodávek pro zákazníky v České republice,“ uvedl CEO Apex Solar Yu Zhen Zhen.

„Jsem velmi rád, že se po měsících jednání a příprav podařilo odstartovat projekt Goodhao a představit konkrétní nabídku řešení pro Energetický Holding Malina. Nabídka počítá s dodáním fotovoltaických elektráren a tepelných čerpadel, tedy veškeré technologie, díky které může Malina dokončit všechny zakázky zákazníků, připravit funkční reorganizační plán a vyhnout se riziku konkurzu. Ten by znamenal výrazně nižší uspokojení věřitelů Maliny. Dodání komponentů je garantováno díky potvrzené strategické spolupráci se světovými výrobci fotovoltaické technologie typu FoxExx či Haier, s kterými se podařilo vytvořit obchodní alianci. Na dojednání této aliance jsem se osobně podílel a budu dál pracovat na tom, aby zajištění dodávek technologií z Číny na český trh ve spolupráci s čínskými výrobci bylo funkční a bez jakýchkoliv problémů,“ podotkl zakladatel Energetického Holdingu Malina Cyril Regner.

„Společnost UFO je připravena k rychlému zahájení dodávek technologií v rámci nabídky společnosti Goodhao pro Energetický Holding Malina. Pro Malinu máme připraveno přes tři tisíce kusů baterií Gen2. Počítáme s tím, že budeme s Goodhao v dalších měsících postupně posilovat dodávky solárních baterií pro český trh,“ doplnil CEO UFO Batteries Xie Xianlei.

Nabídka kompletních technologických setů pro fotovoltaiku a tepelná čerpadla

Nabídka společnosti Goodhao počítá s tím, že společnosti EH Malina budou dodány společností Goodhao veškeré technologické sety pro fotovoltaické elektrárny a tepelná čerpadla, včetně nosného, montážního a spojovacího materiálu a dalšího příslušenství pro instalaci.

Komponenty s nejvyšší garancí kvality, certifikacemi a zárukami

Všechny nabízené komponenty FVE a tepelných čerpadel jsou plně certifikovány pro použití v České republice a celé Evropské unii. Veškerá technologie je certifikována certifikační autoritou TÜV, což je garancí nejvyšší kvality. Společnost Goodhao poskytuje na dodanou technologii dlouholeté záruky, na tepelná čerpadla po dobu 5 let, na jakost technologie fotovoltaických panelů po dobu 10 let a záruku na udržení výkonu fotovoltaických panelů po dobu 25 let (dle křivky poklesu výkonu, specifické pro konkrétní typy FVE panelů).

Komponenty jsou plně v souladu s podmínkami pro získání státní dotace

Komponenty FVE a tepelných čerpadel jsou registrovány na Seznamu výrobků a technologií, vedeném Státní fondem životního prostředí České republiky. Díky tomu je splněna důležitá podmínka k nárokování dotací z příslušných dotačních programů pro obnovitelné zdroje energie.

Goodhao dodá komponenty do čtyř měsíců od objednání

Goodhao je připravena zajistit urychlenou dodávku setů FVE a tepelných čerpadel do čtyř měsíců od objednávky. Nabídka počítá s tím, že EHM zaplatí jen 80 % kupní ceny. Goodhao zajistí kompletní logistiku, přepravu zboží a po dohodě s EH Malina také jeho doručení přímo ke klientovi.

EHM zaplatí za zboží jen 80 % ceníkové ceny, zbytek slouží jako investice Goodhao do EHM

Nabídka počítá s tím, že Malina zaplatí za dodání zboží pouze 80 % ceny zboží.

Zbylých 20 % ceny bude sloužit jako část investice Goodhao do Maliny. V případě schválení připravovaného reorganizačního plánu použije Goodhao těchto 20 % na nákup 100 % nově vydaných akcií společnosti EHM. A to formou kapitalizace pohledávky, tedy výměnou pohledávky za podíl na vlastnictví společnosti. Goodhao nabídkou potvrzuje svůj zájem podílet se finančně na úspěšné reorganizaci a transformaci firmy.  

(rov)