Policejní materiál zveřejnil včetně jmen zadržených násilníků server tundratabloids.com.

Švédský server vyvrací fámy o etnicitě útočníků z výletní lodi

Pouze dva z osmi Švédů obviněných z hromadného znásilnění ženy na trajektu Amorella ze soboty na neděli jsou původem Arabové. Vyplývá to z policejního materiálu, který zveřejnil včetně jmen těchto zadržených násilníků server tundratabloids.com. Politická korektnost se zvrhává proti těm, kvůli kterým byla vymyšlena a nastolena.

S výjimkou deníku The Local švédský tisk o sobotním hromadném znásilnění 45leté ženy na trajektu Amorella ze Stockholmu do finského Turku nadále neinformuje. Podle deníku The Local finská policie vyslechla všech osm Švédů. Pět z nich bylo uvězněno v Abo ve Finsku, jeden v Mariehamnu a dva z údajných zločinců se dokázali vrátit do Švédska, kde byli obratem uvězněni v neděli. V pondělí večer byli čtyři z nich nadále drženi ve vazbě, zatímco čtyři muži byli propuštěni a budou vyšetřováni na svobodě, uvedl pro The Local policejní mluvčí Kjell Lindgren.

Mezitím na sociálních sítích začaly kolovat falešné fotografie všech osmi údajných účastníků hromadného násilí proti ženě na zábavní plavbě na lodi Amorella. Na fotografiích s posměšným názvem „Ženu znásilnilo osm Švédů“ jsou zobrazeni samí muži arabského a afrického původu. Protože většinový deník The Local odmítl zveřejnit jakékoli detaily o násilnících, nedostatek informací nahrává šíření této verze události včetně informace, že ženu na lodi znásilnilo osm muslimů. Paradoxně to v tuto chvíli dementuje web, který se dlouhodobě zabývá násilím a problémy s imigranty.

„The Local odmítl identifikovat, o jaký druh ,Švédů´ jde, co se týče etnického původu nebo imigrační minulosti. Zde je to, co mohu potvrdit poté, co mi byla postoupena policejní zpráva z incidentu švédskou policií, originální fotokopie ve švédštině je přiložena. Dva z osmi, kteří znásilnili 45letou ženu v kabině švédského trajektu jsou Shakir Mohamed a Abdi Mohamed Ahmed,“ napsal web tundratabloids.com pod titulkem „Dva z osmi podezřelých Švédů jsou muslimové“, přestože v přiloženém policejním záznamu o náboženství mužů s arabskými jmény nic nestojí. Tundratabloids.com je dokladem toho, že cenzura a utajovaní faktů, tedy politická korektnost, má nakonec vždy opačný efekt a začne pracovat proti těm, kvůli kterým je politickým establishmentem zaváděna.

K události došlo o tomto víkendu ze soboty 31. ledna na neděli 1. února 2015 na lodi Amorella na trase oblíbené jako lidová akce, neboť cesta ze Stockholmu do finského Turku je ve skutečnosti mejdan, kde lze koupit alkohol bez daně. Skupina násilníků měla vniknout do kabiny ženy, kde ji hromadně znásilnila. Jak pro The Local uvedl dále policejní mluvčí, v současnosti se shromažďují výslechy svědků a policie si rovněž vyžádala video a kamerové záznamy z lodě. Švédští občané zadržení v zahraničí mají nárok na právní pomoc prostřednictvím konzulárních úřadů, avšak toto neplatí v Norsku, Švédsku, Finsku a Dánsku, o čemž tyto země uzavřely vzájemnou dohodu.

Irena Válová