AKCCS dokončila obměnu nejužšího vedení. Novými Partnerkami kanceláře se staly Kateřina Šveřepová a Markéta Šlejharová Foto: AK CCS

Novými partnerkami kanceláře Císař, Češka, Smutný jsou Markéta Šlejharová a Kateřina Šveřepová

Císař, Češka, Smutný, přední advokátní kancelář v Česku, rozšířila řady svého vedení. Novými partnerkami kanceláře se staly Markéta Šlejharová a Kateřina Šveřepová, které dosud obě působily jako vedoucí advokátky. Šlejharová se zaměří na svěřenské fondy a corporate governance, agendou Šveřepové budou především environmentální témata.

„Pokračujeme v trendu rozšiřování vedení, do něhož postupují naši mladší kolegové, kteří však v kanceláři působí dlouhodobě. Obě advokátky v kanceláři vedly specializované právní týmy, které vybudovaly, a pro naše klienty dosáhly vynikajících výsledků,“ říká Jaromír Císař, společník kanceláře Císař, Češka, Smutný.

Markéta Šlejharová

Markéta Šlejharová nastoupila do kanceláře před necelými šesti lety. Od samého počátku svého působení v AKCCS se věnuje problematice správy majetku s mezinárodním přesahem a v českém právním prostředí zejména svěřenským fondům. Vedle oblasti správy majetku se Markéta Šlejharová zaměřuje taktéž na korporátní agendu a oblast Corporate Governance související zejména s nastavením pravidel pro fungování a činnost obchodních společností. Markéta Šlejharová získala rovněž v rámci svého postgraduálního studia doktorský titul v oboru civilního práva procesního a zabývá se tak i poradenstvím v oblasti litigací. Uvedeným tématům se bude věnovat i nadále, a to nově z pozice partnera kanceláře. Markéta Šlejharová se současně věnuje i pedagogické a publikační činnosti a vystupuje na odborných konferencích.

Kateřina Šveřepová

Kateřina Šveřepová nastoupila do kanceláře v roce 2014, a to na pozici advokátní koncipientky. Díky svým odborným i manažerským schopnostem se již v roce 2016 stala vedoucí advokátkou. Vytvořila nový tým, který se mimo jiné věnuje hromadným žalobám – od začátku sleduje přípravy nově vznikajícího zákona a na toto téma publikuje komentáře a články v odborných médiích. Kateřina Šveřepová se zabývá i právním poradenstvím pro klienty z oblasti dopravy, energetiky a finančních služeb. Zaměřuje se také na témata spojená s ekologií – její tým zejména sleduje a analyzuje velmi specifickou agendu propojenou s klimatickými změnami a celkovým přechodem EU na ekologičtější hospodářství a udržitelné podnikání a rozvoj.

(red)