Daniela Hartmann děkuje za cenu GERMAN MEDICAL AWARD, kterou převzala v úterý v Düsseldorfu. Foto: GERMAN MEDICAL AWARD

Česká lékařka získala prestižní německou cenu

V úterý byly v Düsseldorfu u příležitosti tradičního zdravotnického veletrhu MEDICA slavnostně vyhlášeny a předány prestižní německé ceny GERMAN MEDICAL AWARD. V kategorii diagnostických inovací pro lékařskou a klinickou praxi zvítězila česká lékařka docentka Daniela Hartmann, která působí jako vedoucí vrchní lékařka a zástupkyně ředitele Kliniky dermatologie a alergologie městské a univerzitní nemocnice v Mnichově (LMU – Ludwig-Maximilians-Universität München).

GERMAN MEDICAL AWARD je oceněním za „mimořádné úspěchy a inovace v medicíně s ohledem na kvalitu a transparentnost“, které má pacientům ukazovat, kde mohou očekávat optimální zdravotnické služby na nejvyšší odborné i lidské úrovni.

Docentka MUDr. Daniela Hartmann, Ph.D. byla oceněna za využití inovativní metody LSM (Laser Scanning Microscopy), což je zobrazovací technika, která umožňuje v kombinaci s umělou inteligencí diagnostikovat například nádory kůže již během operace. „Díky této inovaci můžeme pacientům nabídnout techniku, která přináší rychlejší a bezpečnější diagnostiku i terapii,“ uvedla ve své děkovací řeči oceněná lékařka.

(cik)