Foto: pixabay

Ministerstvo spravedlnosti žádá, aby ho lidé kvůli koronaviru nenavštěvovali

Ministerstvo spravedlnosti vyzvalo návštěvníky, aby kvůli šíření koronaviru zvážili nutnost osobní návštěvy úřadu a pokud možno tam nechodili. Po České advokátní komoře, soudech a právnických fakultách je to další instituce, která reaguje na možné šíření viru. Justice žádá ohleduplnost a děkuje, že tam lidé osobně nechodí. Podatelna ministerstva funguje bez omezení.

Oznámení pro návštěvníky vydalo ministerstvo spravedlnosti v pátek 6. března 2020. „V rámci preventivních opatření před šířením koronaviru (COVID-19) žádáme občany, aby před návštěvou Ministerstva spravedlnosti zvážili nutnost této své osobní návštěvy,“ uvádí se na webu úřadu. Následuje návod, jak se na ministerstvo obrátit bez osobního styku.
„V případě, že Vaše osobní přítomnost není nezbytně nutná, připomínáme, že se na Ministerstvo spravedlnosti můžete obrátit jinými způsoby: telefonicky na linkách 221 997 106, 221 997 107 a 221 997 108, e-mailem na adresu [email protected]faxem na čísle 224 919 927, datovou schránkou: kq4aawz, poštou na adresu Ministerstvo spravedlnosti, Vyšehradská 16, Praha 2, 128 10. Podatelna Ministerstva spravedlnosti v budově ve Vyšehradské 16 funguje bez omezení, přesto Váš žádáme o ohleduplnost a upřednostnění výše zmíněných kontaktů. Děkujeme Vám za vstřícnost a za pochopení. Za případné komplikace se omlouváme.“

Výzvu advokátům a advokátním koncipientům, kteří pobývali v Itálii, aby se neúčastnili hromadných akcí vydala už dříve Česká advokátní komora. Instrukce, jak se chovat po návratu ze zahraničí a při podezření z nákazy koronavirem, zveřejnila pražská a brněnská právní fakulta. Česká justice o výzvách již dříve informovala.
Jak už dříve  informovala Česká justice, situaci rovněž kontrolují předsedové soudů, kteří sledují zahraniční cesty zaměstnanců.

(ire)